Pohja:

200g tummaa suklaata

120g voita

4 valkuaista

4 keltuaista

120g sokeria

120g mantelirouhetta

Voitele kaksi kakkuvuokaa, laita pohjalle leivinpaperit ja jauhota vuoat. Sulata suklaa ja lisää suklaaseen pehmeä voi. Sekoita tasaiseksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja puolet sokerista. Lisää mantelirouhe. Vatkaa loput sokerista ja valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää varovasti käännellen suklaaseokseen. Jaa seos vuokiin ja paistaa n 20min 180 asteisessa uunissa. Jäähdytä.

 

Täyte:

100g tummaa suklaata

0,5 dl kermaa

1 keltuainen

1 valkuainen

10g sokeria

n. 3rkl hilloa

Sulata suklaa ja lisää kerma. Lisää keltuaiset yksitellen. Jäähdytä. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi ja lisää suklaaseokseen.

 

Kuorrutus:

150g tummaa suklaata

1dl kermaa

Kiehauta kerma ja nosta pois liedeltä. Lisää suklaa. Kun seos on hiukan jäähtynyt, kaada se kakun päälle ja levitä lastalla tasaiseksi. Anna jäähtyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

 

Itse käytin täytteessä pätkistä tummansuklaan tilalla. Reunat koristelin HÖYLÄTTÄVÄLLÄ SUKLAAKIEKOLLA. Pinnalle raastoin suklaata ja ripottelin pähkinärouhetta. Hillona käytin lakkahilloa.